Slang

Uppgift 3.

Stålar-
Annat ord för pengar, fungerar bättre i vissa kretsar att säga stålar. Det är ett mer slagkraftigt och grövre ord än pengar.
Polare- Vänner eller kompisar. Polare låter ballar och lite mer gammaldags.
Lubba- Uttryck för att springa eller skynda sig.
Talrör- Telefon eller mobiltelefon. När man använder ordet talrör är det knappt någon som fattar vad man menar, men egentligen är det ganska uppenbart, telefonen är ju som ett rör, som man sedan pratar i.



Uppgift 4.

Använder mycket de ord som står under uppg. 3. Men även mängder andra ord som man använder mer eller mindre omedvetet, som man inte lägger märke till särsklit mycket. Kan inte riktigt förnimma mig om vilka slanguttryck jag använde tidigare. Jag antar väl att man har förträngt det av samma anledning som man slutat använda de orden, det lät väl troligen förjävligt.


Uppgift 5.

Gick inte att göra.


Uppgift 6.

Alla pratar mer eller mindre slang. Hur mycket och på vilket sätt beror påhur gammal man är, i vilka kretsar man rör sig, vilken roll och plats man har i gänget. Om man vill sticka ut ur mängden på något sätt och vis är slang ett bra hjälpmedel att använda sig. Folk lyssnar lite extra uppmärksamt på en person som använder ovanliga och udda ord som man knappt aldrig hört tidigare men ändå förstår betydelsen av.


Uppgift 7.

Snygg-
Schysst, läcker, gaj, vacker, go, frän, flott
Dålig- Kass, slut, pissig, störd, dret
Äta- Krubba, käka, utfodra, tugga, gegga, mata
Springa- Lubba, ränna, kuta, ila, trava,bränna, jogga, yra, löpa
Bil- Kärra, vagn, skönhet, fordon, hink, åk, slyna
Prata- Tugga, snacka, babbla, yla, tjata, jiddra, lalla, bluddra



Kommentarer
Postat av: Martin

mkt bra lösningar av uppgifterna/martin


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback